'Mah World




Memories of primary school :)
Saturday, December 31, 2011 | 0 Gossip

Photobucket


Annyeong Chingu :)
Tahun ni tahun terakhir di sekolah rendah >.< Sedih nye lahai . Ekceli hari ni ica nk cerite pasal kenangan di sekolah rendah :3 . Korang nak bace ke ? tak nak bace sudahh :P . 
p/s : Entri kali ini agak panjang . Harap maklum (pinjam ayat fathi japp)

Darjah 1 : 
- Tahun 1 ni agak seronok & relaks ( relaks sgt tak boleh ) . Ekceli mase tahun 1 , ica masok kelas bestari (kelas 2) . Mase mule mule masok sekolah ica tak pakai tudung . Biaselah budak budak :) . Mase pertengahan tahun,ica pindah kelas . Yang bestnye,ica dpt masok kelas pertame :> hikhokhikhok :3
Mase bulan puase , kiteorg semua puase . Mase rehat kiteorg tak pergi kantin,so duduk je lah dkt kelas . Dekat kelas kiteorg tak tau nak buat ape . Kebetulan dekat belakang kelas ade mainan masak masak . Kiteorg pon main lah masak masak :3 . Kalau dh siap masak,kiteorg hidangkan kt atas meja pastu Hassan (kalau tak silap) azan . Lepas tu kiteorg makan olok olok :) . 

- Mase tahun 1 , kiteorg ade dua geng gengster . Geng Farah Syazwina & Geng Nilam Sari . Ica geng farah syazwina :) . Lepas perhimpunan,kiteorg kena beratur depan kelas masing masing sampai guru yg akan masok kelas datang . Satu hari , mase tangah beratur,farah syazwina & nilam ni bergadoh . Diaorg tarik tarik rambut . Perghh !? sakitt tu . Ica just tengok je . Malas nk tolong leraikan . Ekceli,tak de org leraikan pon . Dorang sendiri yg leraikan . Faraha syazwina & Nilam ni mmg enemies/musuh ketatt  dulu . 

- Mase akhir tahun,ade satu meja dekat belakang kelas . Meja tu tak digunakan langsung . So,Syahmie & Zikri jadikan bawah meja tu 'Rumah Hantu'. Jyeah !? mase masok bawah meja tu , agak terkejut jugakk sebab bwah meja tu penuh dgn darah . Ekceli tu bkn darah,just cat warne merah :> Tak takot langsung sebenarnye :) Buat buat takot jea :)

- Mase ica masih di kelas 1 Bestari (kelas kedua) , Penolong ketua kelas ica hidayah . Ica tak suke kwn dgn dye dulu sbb badan dye besarr (cehh ! memilih betoll aku ) . Kalau dye cube dekat dekat kan diri dye dkt ica , ica marah dye . Pastu dye bengang , Dye ckp ' Malam ni aku nak bunuh diri ! Kalau aku tak datng esok,bermakne aku dh mati '  . Cehh !? nak bunuh diri konon !? . Lepas tu keesokannye,dye org first dtg sekolah . Cehh ! ckp nk bunuh diri !? action je lebihh :) but sekarang dye  dah jadi kwn baik ica :>
#Lebih kurang macam ni lah mainan masak masak tu :> 


Darjah 5 : 
Darjah 5 agakk bosann sdikit . Mase darjah 5 ica kena duduk dgn 'Negeeta Kaur' . Budak ni byk ckp :> semenjak nilam pindah,ica tak byk sgtt ckp :) sedihh sbb dye pindah . Nilam salah sorg kwn baik icaa :> Dah 3 Tahun tak jumpe dye . Rindu sesangatt !? . Ica kena duduk dgn Negeeta ni sbb Pn.Shashikala suroh . Pn Shashikala yg aturkan tempat duduk mase tuh :) Ica kena duduk dgn negeeta sbb dye byk ckp . Mase ica nk alihkan beg ke sebelah negeta,pn shashi ckp 'Arissa,kalau negeta byk ckp atau ajak awk bercakap mase belajar,tampar mulut dye' . Puan shashi ni sgt digeruni di sekolah sbb dye tersgt lah tegass !? lepas pn shashi ckp tu , ica koyak kertas dkt buku and then,tulis 'Jgn bercakap dgn negeta,kalau tak dye kena tamparr' pastu ica tampal dekat bawah meja :> Punyelah takot dgn pn shashikala . Mase tahun 5 ica tak rapat dgn wani sbb ica jealous dgn dye :> Dulu ica dgn negeta ade satu buku diari . Diari tu masih ade lagi :> nak tgk ? tak payah !? :P


Darjah 6 :
-Tahun 6 ialah batch yg palingg best sgtt :> walaupun agak sukar sbb ade UPSR . Mase Last sekolah , Ica punye seluar koyakk :> jyeah !? terbaikk dong mase tu . Naseb baik org tak perasan . Anie | Afina | Fariha | Aini | Wani | Fathi je yg perasann :) Lepas tu , ica | Aini | Afina | Fariha duduk dkt tandas lame lame sbb nk pikirkan cara nk coverr seluar yg terkoyakk tu . Besar koyaknye tauu :>  Pikir punye pikir punye pikir , Fariha suruh ica pakai seluar terbalik . Ekceli,yg terkoyak bahagian belakang :) . Ica pon terbalikkan lah seluar . So,yg terkoyak tu beralih ke bahagian hadapan . Naseb baik baju ica labuh . 

- Lepas dh selesaikan masalah tu , kiteorg lepak-ing dekat pondok depan kelas 6 bestari . Sambil bergossip gossip , kiteorg berposing la sikit :> ngeh ngeh :3 and then kiteorg pergi dkt belakang kelas , pastu menyanyi sambil Fariha rekod :> ica & anie je yg nyanyi . Dorang semua malu . Bkn nak masokk youtube pon . Byk lagi kenangan mase tahun 6 ni tapi , malas nk cerite :> jyeah !? saye mmg pemalas :)

Ini lah tempat lepak kiteorg :> Cer teka mane ica ?! 
Mase ni Anie/Nanie tak de . Dye pegi tandass kot . Geng kiteorg 4 pengawas | 2 pengawas pusat sumber . Saye pengawas pusat sumber :> 


Darjah 2 | 3 | 4 | tak ingat sgt kenangan/memory nye sbb tu lah ica tak buat :> 

Labels:




Le Navigate

Posts About Links The Bias



I'm in love with Choi Siwon ▲
ArissaFarhanis♥


Chatters


Credits
Basecode by Chocolettha.
Template by Aina Hanani.
Colors by Colorpicker.
Images by We ♥ It.