'Mah World




cara nak jadikan facebook seperti dahulu
Wednesday, September 21, 2011 | 0 Gossip
helo malaysia ~!
hari ni nak ajar camne nak jadikan facebook yg menyusahkan (sekarang ) kepada facebook yg dahulu..
tadi,mase ica bukak facebook,ramai sgt yg merungut pasal facebook baru ....
jadi,ica bwat la post nih ...
sebelum memulakan tutorials,tgk perbezaan facebook dulu ngan facebook skrang...
sangat berbeza ...
 


facebook yang lame :






facebook yg baru :







______________________________________________________________________

mari kita mulakan :D


first step 
log in facebook ... wajib log in,kalau tak log in,macam mane nak betol kan ...
ape la ~!







_______________________________________________________________


second step :
korang scroll facebook korang sampai nampak bende nih 


                                                 
        
             dah jumpe ? pastu korang click kat english (us) .... kalau dah jumpe...
               kite ke langkah seterusnye :D


      ___ _______________________________________________________________




                                                          third step :
              
                dalam beberape minit selepas korang click english us tadi , dye akan keluar satu tab ... macam ni                                         ha rupe tab nye .....




     okeyh ! ~
  lepas tu , korang click english (uk) bukan english (us) ... ade paham ?
pastu,siap :D
but,
korang kena tunggu beberape minit yeah ~!
biar lambat asal selamat ( tak de kena mengena )




___________________________________________________________

# senang kan ? tu je kowt ... k baii .. jumpe lagi pada masa akn datang  .. :)





          

Labels: ,




Le Navigate

Posts About Links The Bias



I'm in love with Choi Siwon ▲
ArissaFarhanis♥


Chatters


Credits
Basecode by Chocolettha.
Template by Aina Hanani.
Colors by Colorpicker.
Images by We ♥ It.